fr_FRus

Prick-testen met voedingsmiddelen

De prick testen met voedingsmiddelen werden ons tot nu toe geleverd door de laboratoria Stallergènes (de zogenaamde commerciële extracten in druppelflesjes).
Deze hebben besloten om de productie te stoppen en zich alléén nog maar te richten op de prick testen die in verband zijn met de desensibilisatie .

Om die reden ook, door gebrek aan materiaal, zullen we niet langer kunnen zorgen voor routinematige testen met “voedingsextracten”.

Er bestaat echter een alternatief, het gaat om het gebruik van “natieve” voedingsmiddelen, daarmee bedoelt men het gebruik van verse voedingsmiddelen.
Deze vereist een voedselbereiding (schillen van de vrucht of groente, koken van vis of vlees, mengen, aspireren met een spuit en het gieten van vloeibaar voedsel enz …)

De zorgverzekeraar RIZIV heeft besloten om deze test uitsluitend terug te betalen indien het wordt uitgevoerd door een longarts, een kinderarts of dermatoloog.
Specialisten ORL-allergologen, als ons, werden uitgesloten van deze terugbetaling.
De testen met vers voedsel vergen tijd en persoonlijke investering, en we betreuren ten zeerste om “volle lijsten” voedingstesten niet meer te kunnen uitvoeren zoals we vroeger deden, wegens deze uitsluiting als ORL-allergoloog door de RIZIV.

Niettegestaande deze beperking waarborgen wij nog één tot maximum twee voedingstesten te kunnen voorbereiden.

Wij danken u voor uw begrip.

Ziehier namen van nederlandstalige specialisten die deze natieve voedingstesten uitvoeren :

Professor Yves Vandenplas UZ Jette
Professor Ceuppens KUL Leuven
Prof. Dr. A.M. Kochuyt, KUL Leuven
Dr Marijke de Lange, AllergieCentrum Gent
Professor Bullens Dominique , KUL Leuven
Dokter Breynaert Christine
Professor Didier Ebo, UZA Antwerpen
Dr Dricot, Ziekenhuis van Nijvel (werkt in Wallonië , in Nijvel, maar hij is perfect tweetalig)

Bent u een collega en voert u ook dergelijke testen uit ?  Laat ons een reactie achter en we zetten heel graag uw naam erbij !