fr_FRus

Prick-testen met voedingsmiddelen

De prick testen met voedingsmiddelen werden ons tot nu toe geleverd door de laboratoria Stallergènes (de zogenaamde commerciële extracten in druppelflesjes).
Deze hebben besloten om de productie te stoppen en zich alléén nog maar te richten op de prick testen die in verband zijn met de desensibilisatie .

Om die reden ook, door gebrek aan materiaal, zullen we niet langer kunnen zorgen voor routinematige testen met “voedingsextracten”.

Er bestaat echter een alternatief, het gaat om het gebruik van “natieve” voedingsmiddelen, daarmee bedoelt men het gebruik van verse voedingsmiddelen.
Deze vereist een voedselbereiding (schillen van de vrucht of groente, koken van vis of vlees, mengen, aspireren met een spuit en het gieten van vloeibaar voedsel enz …)

De zorgverzekeraar RIZIV heeft besloten om deze test uitsluitend terug te betalen indien het wordt uitgevoerd door een longarts, een kinderarts of dermatoloog.
Specialisten ORL-allergologen, als ons, werden uitgesloten van deze terugbetaling.
De testen met vers voedsel vergen tijd en persoonlijke investering, en we betreuren ten zeerste om “volle lijsten” voedingstesten niet meer te kunnen uitvoeren zoals we vroeger deden, wegens deze uitsluiting als ORL-allergoloog door de RIZIV.

Niettegestaande deze beperking waarborgen wij nog één tot maximum twee voedingstesten te kunnen voorbereiden.

Wij danken u voor uw begrip.

Ziehier namen van nederlandstalige specialisten die deze natieve voedingstesten uitvoeren :

BIJ VOLWASSENEN :
Professor CEUPPENS, UZ Leuven
Professor A.M. KOCHUYT, UZ Leuven
Professor BREYNAERT Christine, UZ Leuven
Professor  EBO Didier, UZA Antwerpen

BIJ KINDEREN :
Professor VANDENPLAS  Yves, UZ Jette
Dr DRICOT Frederic , Eigenbrakel (werkt in Wallonië , in Eigenbrakel , maar hij is perfect tweetalig NED / FR )
Dr DE LANGE Marijke, AllergieCentrum, Gent
Professor  EBO Didier, UZA Antwerpen
Professor BULLENS Dominique , UZ Leuven

Bent u een collega en voert u ook dergelijke testen uit ?  Laat ons een reactie achter en we zetten heel graag uw naam erbij !